Bečići

Bečici su naselje na budvanskoj rivijeri gdje se nalaze najveći i najluksuzniji hotelski kompleksi u Crnoj Gori smješteni uz obalu. Uredjenim šetalistem, koje vodi do Starog grada, stižete u Budvu za desetak minuta.

Oko 2 km duga Bečićka plaža proglašena je najljepšom plažom na Mediteranu i nagradjena “ Zlatnom palmom” 1935. godine u Parizu. Ona je pravo mjesto za odmor i rekreaciju u vrelim ljetnjim danima, jer raspolaze nizom uredjenih parkova, terena za tenis i ostale sportove, otvorenim bazenima, akva parkom i igralistima za djecu.
Bečići su jedna od najatraktivnijih i najperspektivnijih zona za razvoj turizma na budvanskoj          rivijeri          danas.
Za razliku od Budve koja ima i veliki broj privatnih i manjih smještaja, Bečići se uglavnom sastoji od srednjih i velikih hotela. Neki od njih, kao i Mediteran, Iberostar Bellevue ili Queen of Montenegro u velikoj mjeri su renovirani, dok je najznačajnija investicija bio Hotel Splendid, luksuzni hotel sa pet zvjezdica.

 

Grad Bečići ima tipičnu mediteransku klimu, sa toplim ljetima i blagim zimama i sa čitavih 230 sunčanih dana u godini. Bečići su među najtoplijim mediteranskim gradovima s prosječnom temperaturom od 7,8 °C u Januaru i 28,1 °C u Julu, dok u jesen varira oko 18 ° C.

 

Reljef Bečića je isto jedan od glavnih razloga zašto turisti vole ovaj grad. Predivni gradić se nalazi izmedju neverovatnog kontrasta planina sa jedne strane i plavetnila mora   sa      druge.
Bečići (kao i Budva koja je u neposrednom susedstvu Bečića) je omiljeno mjesto mladih koji vole noćni život i zabavu. Tople noći Bečića nude zabavu koja može da potraje i do jutra.